Ssst… lekker slapen met Zwitsals slaaporkest

Slaapliedjes uit de hele wereld

Je kindje in slaap proberen te krijgen is soms allesbehalve rustgevend. Dat beseffen we bij Zwitsal maar al te goed. Maar gelukkig weten we ook dat je een heerlijk geluksmomentje creëert als je samen met je kindje naar rustgevende muziek luistert. Daarom lieten we het Nederlandse Concertgebouworkest twaalf klassieke slaapliedjes opnemen, speciaal voor jou en je oogappel. Een unieke samenwerking waar we erg trots op zijn!

Je herkent het gevoel vast wel. Je komt thuis na een drukke dag, zet een rustig muziekje op en wordt zó weer zen. Wel, ook kindjes komen makkelijker tot rust in hun bedje wanneer ze zachte muziek op de achtergrond horen. Het wiegende ritme van lichte klassieke muziek helpt je kindje om ontspannen in slaap te vallen, wellicht omdat het lijkt op de hartslag van mama of papa. En het leuke is: het heeft ook een gunstig effect op jouw eigen stressniveau, en dat voelt je kleintje goed aan.

Daarnaast stimuleert muziek de ontwikkeling van taal en klankgevoel bij baby’s en kleine kinderen. In dit artikel geeft Zwitsal je enkele tips om je baby, zélfs al tijdens de zwangerschap, vertrouwd te maken met muzikale prikkels.

Ontdek hieronder de prachtige slaapliedjes die het Amsterdamse Concertgebouworkest voor Zwitsal opnam. Of beluister ze hier op ons Youtube-kanaal.

Berceuse door Sylvia Huang & Benedikt Enzler

Itsuki no Komori uta door Saeko Oguma

Maantje Tuurt door Sanne Hunfeld

Manuel de Falla's Nana door Myrelis Morgan Verdecia

Nina Bobo door Laurens Woudenberg & Anneleen Schuitemaker

Slaap Kindje Slaap door Frederik Boits & Anneleen Schuitemaker

Bayu bayushki bayu door Olivier Patey

Berceuse door Miriam Pastor Burgos

Dandini Dandini Dastana door Rob Dirksen & Anneleen Schuitemaker

Drume Negrita Myrelis door Morgan Verdecia

Johannes Brahms' Wiegenlied door Gregor Horsch

Le vieux chalet door Julie Moulin

Ook tijdens je zwangerschap kun je je baby laten luisteren naar slaapliedjes. Zij herkennen de muziek na hun geboorte. Lees er meer over in ons artikel baby muziekSchrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nog meer Zwitsal nieuws.