Luieruitslag

Hoe luieruitslag bij jouw baby behandelen en voorkomen?

Heel wat baby’s en peuters die luiers dragen hebben soms last van pijnlijke rode billetjes. Op zich is dat vrij onschuldig. Maar leuk is anders. Gelukkig kan je die vervelende luieruitslag bij je kindje makkelijk verzachten én voorkomen. Wij helpen jou de oorzaken slim aan te pakken. Wil je meer tips over de zorg voor je baby? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en krijg advies van onze experts.

           → Ik wil meer tips

Ze help je je baby van luieruitslag en rode billetjes af

Bijna alle baby’s hebben wel eens last van luieruitslag op hun billetjes. De huid is rood en geïrriteerd op de plekken waar de luier zit en vertoont soms blaasjes of kleine wondjes. Gevaarlijk is dat niet, maar wel vervelend voor je kindje.

Luieruitslag ontstaat door een combinatie van warmte en vocht, vaak na langer contact met ontlasting en urine.Ook de wrijving van de luier kan voor rode billetjes bij je baby zorgen, net als de overschakeling naar ander voedsel of bepaalde intoleranties. Het vaak aangehaalde verband tussen luieruitslag en doorbrekende tandjes is dan weer wetenschappelijk niet bewezen.

Gelukkig zijn er slimme manieren en goede middeltjes, zoals zalf op basis van zink en talkpoeder, om de oorzaken van luieruitslag bij baby’s kordaat aan te pakken. Zo help je je kindje snel van die rode billetjes af en voorkom je dat de luieruitslag terugkomt.

In onze artikelen gaan we dieper in op alle aspecten van luieruitslag: de oorzaken, de symptomen en de remedies. En natuurlijk vertellen we hoe je daar als jonge ouder het best mee omgaat.

Toon
Voor
Sorteer op
0 artikel(en)

Hoe kan je luieruitslag bij jouw kindje voorkomen?

Ook jouw baby kan vroeg of laat last krijgen van rode billetjes. Maar geen nood: wij geven je een aantal nuttige tips om luieruitslag bij je kindje te voorkomen

Read more »

Wat te doen bij rode babybilletjes? Zeven slimme tips

Elke ouder van een baby wordt vroeg of laat geconfronteerd met luieruitslag. Wat te doen bij die rode babybilletjes? Deze zeven tips helpen je!

Read more »

Mijn baby heeft rode billen: wat nu?

Baby’s hebben een gevoelige en kwetsbare huid. Daarom krijgen heel wat baby’s door hun luiers vroeg of laat rode billen. Gelukkig kun je er iets aan doen.

Read more »

Hoe kan je luieruitslag het best behandelen?

Luieruitslag bij je baby is nooit leuk. Maar gelukkig zijn er manieren om dat probleempje snel en efficiënt te behandelen. Lees de tips!

Read more »

Zo help je je peuter van rode billen af

Heeft je peuter last van uitslag op de billen? Met deze tips voor mama’s en papa’s pak je de oorzaak van die rode billen slim en doeltreffend aan.

Read more »