Hoera, je bent zwanger! Wat zal het bijzonder zijn om te weten dat er een kindje in je buik groeit. Misschien vind je het tegelijkertijd een spannende periode en heb je allerlei vragen over je zwangerschap. Zwitsal licht vijf veelvoorkomende vragen voor je uit en geeft je er meteen een antwoord op.

Wanneer heb ik de eerste afspraak met de verloskundige?

Op het moment dat je een positieve zwangerschapstest hebt gedaan, kun je contact opnemen met een verloskundige bij jou in de buurt. Afhankelijk van het aantal weken dat je in verwachting bent, zal er een afspraak met je worden gemaakt. Meestal hebben zwangere vrouwen rond de 8e week van hun zwangerschap de eerste afspraak en krijgen ze dan ook meteen de eerste echo.

Wanneer mag ik anderen vertellen dat ik zwanger ben?

Dat is helemaal aan jou! Veel aanstaande moeders wachten tot het eerste trimester voorbij is, maar misschien wil je de mensen die dichtbij je staan het grote nieuws alvast vertellen. Er is geen goed of fout, doe waar jij je prettig bij voelt.

Hoe kan ik de huid van mijn buik goed verzorgen?

In de eerste weken van je zwangerschap kun je al beginnen met het insmeren van je buik. Gebruik hiervoor Zwitsal Buik Balsem met Shea boter. De Shea boter voorkomt een jeukend gevoel en door je huid goed te hydrateren, houd je de huid soepel zodat de kans op striae wordt verkleind.

Welke spulletjes heb ik nodig voor de baby?

Je zult voor de komst van jullie kleintje aardig wat nieuwe spullen nodig hebben, zeker wanneer je jouw eerste kindje verwacht. Wat dacht je van baby kleertjes, hydrofiele luiers, meubels voor in de babykamer en een luiertas? Het is nu misschien nog wat vroeg om alles te kopen, maar met deze handige babyuitzet checklist van Zwitsal weet je zeker dat je straks niets vergeet.

Hoe ziet het verloop van mijn zwangerschap er verder uit?

Elke zwangerschap is anders. We kunnen je daarom niet precies vertellen hoe jouw zwangerschap verder verloopt, maar we hebben wel een handig overzicht voor je, waarin per trimester staat beschreven water in je lichaam gebeurt.