Jonge kinderen moeten hun handjes vuil kunnen maken. Het hoort bij gezond opgroeien en de wondere wereld om je heen ontdekken. Maar het is zeker even belangrijk dat je kindje leert om regelmatig de handen te wassen.

Met een leuk handwasritueel help je de verspreiding van bacteriën en virussen te voorkomen. Dat is vooral belangrijk bij kindjes die nog vaak hun vingers in de mond steken en graag met hun handjes eten. Maak het jouw kleintje gewoon om samen spelenderwijs de handen te wassen. Er een vrolijk liedje bij zingen is altijd een goed idee! Zo leert je kind dat het er gewoon bij hoort: handjes wassen voor het eten, na het toiletgebruik, na het niezen, snuiten of hoesten en natuurlijk ook wanneer ze vuil zijn van het (buiten)spelen of knutselen.

We weten natuurlijk dat veel kindjes handen wassen niet echt fijn vinden. Zullen we het samen wat leuker maken? Met deze tips lukt het vast wel!

  • Neem rustig de tijd om je kindje te tonen hoe je de handjes goed schoonmaakt: nat maken, inzepen, wrijven en grondig afspoelen. Maak er een samen een speels momentje van, zo onthoudt je kleintje beter hoe hij of zij het straks zelf kan doen.
  • Gebruik handzeep in een pompje, bijvoorbeeld de milde Zeepvrije Wasgel van Zwitsal. Wedden dat handjes wassen nóg leuker wordt als je kapoen zelf mag pompen?
    Ga je liever voor een stevig blok Zwitsal Crème Zeep? Kan ook, want al onze speciale zeepproducten zorgen ervoor dat de huid van je kindje schoon wordt én niet uitdroogt.
  • Plaats een opstapje bij de wasbak. Zo kunnen kindjes makkelijker bij de kraan (en hou je ook de keuken of badkamer een beetje droog).