Als je op (k)raambezoek gaat bij kersverse ouders, dan kom je natuurlijk niet met lege handen aan. Je wilt ze het liefst verrassen met een leuk cadeau, toch? Maar wat koop je voor een pasgeboren baby en de trotse ouders? We weten dat het niet altijd makkelijk is om origineel uit de hoek te komen. Daarom delen we onze 5 favoriete tips voor kraamcadeaus die altijd in de smaak vallen.

Speelgoed voor de baby

Mooi babyspeelgoed is meestal een schot in de roos. Een mobiel voor boven het verzorgingskussen is mooi én handig om de baby af te leiden tijden het verschonen. Bontgekleurde blokken of een speelkussen in patchwork is ideaal om baby’s vertrouwd te maken met vormen, kleuren en texturen. Vinden de ouders speelgoed dat geluid maakt juist erg leuk voor hun kleintje? Dan zijn een muziekdoosje voor aan de wieg of een doe-boek vol dierengeluiden precies wat je zoekt!

Een eigen fotosessie

Eén ding is zeker: als ouders zijn we apetrots op onze kleine prins of prinsesje. Die willen we graag zo vaak mogelijk op de gevoelige plaat vastleggen. Maar helaas blijven die foto’s vaak op onze smartphone of computer achter… Onze fototip: schenk de jonge ouders een fotosessie met een professionele fotograaf die hen samen met hun kindje prachtig in beeld brengt en zorgt voor een reeks mooie prints van een onvergetelijk moment.

Verrassende verzorgingsmand

Verzorgingsproducten voor de baby komen altijd van pas. Dus waarom geen mooie mand vullen met allemaal spulletjes die het dagelijks verzorgen van het kindje nóg leuker maken? Kies leuke sponsjes, een grappige haarborstel, badspeelgoedjes en een mooie selectie Zwitsal-producten voor het zachte babyhuidje uit. Ben je ook zo gek op de heerlijke Zwitsal-geur? Stop dan zeker een flesje Eau de Zwitsal in de mand.

Gepersonaliseerd kraamcadeau

Maak het extra persoonlijk: geef een kraamcadeau met naam! Laat bijvoorbeeld een prentenboekje personaliseren met het kindje in de hoofdrol. Of wat dacht je van een set houten letters die samen de naam van het kindje vormen (als je een beetje creatief bent, beschilder ze dan zelf met vrolijke motiefjes). Een knuffel, een kruippakje of een snoezelzacht dekentje met de naam van het kleintje erop doen het ook altijd goed. Doe hier alvast wat inspiratie op.

Lekkere kraamkost

Kraamkost is een heuse trend waarmee je pasbevallen ouders op een originele manier verwent. In plaats van bloemen of cadeautjes mee te nemen, verras je hen met vers zelfgemaakt eten. Zelf niet zo’n keukenprins(es)? Niet erg: bestel een heerlijk kraamkostpakket bij een online foodservice en laat het als verrassing bij hen aan huis leveren. Zo schenk je kersverse mama’s en papa’s iets meer tijd voor hun baby én voor zichzelf, terwijl ze genieten van lekker eten.

Welk kraamcadeau je ook geeft: beleef heel veel plezier aan het schenken én geniet samen met de ouders van de eerste ontmoeting met de baby. Jouw aanwezigheid bij dit bijzondere levensmoment is vast al een mooi geschenk op zich…