Een natte luier kan luieruitslag veroorzaken bij je baby. Voeg bij deze vochtige omstandigheden nog wat wrijving van de luier en de enzymen uit de babyontlasting, en je hebt de perfecte omgeving voor geïrriteerde babybilletjes. Niet leuk voor je kleintje én voor jou. Gelukkig kan je dat onaangename gevoel met een speciale zalf tegen luieruitslag verzachten.

Welke ingrediënten zitten er in zalf tegen rode babybillen?

Luieruitslag kan erg vervelend zijn, maar valt gelukkig goed te behandelen. Speciaal daarvoor ontwikkelde Zwitsal een speciale zinkzalf voor baby's. Die bevat onder meer zink, panthenol en calendula, drie ingrediënten die helpen om de babyhuid te beschermen én zorgen voor directe verlichting bij rode billetjes. Panthenol helpt de huid herstellen, zinkoxide houdt de pH-waarde op peil en slechts één klein druppeltje calendula ondersteunt het herstellende vermogen van de huid en verzacht het branderige gevoel aan de billetjes van je baby.

Dankzij haar speciale samenstelling legt deze parfumvrije Zwitsal zalf tegen luieruitslag een beschermend laagje op de tere huid van je kindje. Zo wordt ze goed beschermd tegen invloeden van buitenaf.

Zalf tegen luieruitslag: hoe gebruik je ze?

Maak de luier van je kindje los en maak de billetjes voorzichtig schoon met lauw water. Gebruik liefst geen zeep, want dat kan een extra prikkerig gevoel veroorzaken als de billetjes van je kleintje al geïrriteerd zijn. Laat even drogen aan de lucht en leg dan met zachte, draaiende bewegingen een flinke laag zinkzalf op de billetjes van je baby. Dat helpt om de beschadigde huid te herstellen en luieruitslag te voorkomen.

Zinkzalf heeft ook een verkoelende werking. Heeft je baby of peuter last van branderige rode billetjes, dan kan een dun laagje de pijn al verzachten. Bovendien doet zo’n zalf tegen luieruitslag de huid lichtjes samentrekken, waardoor eventuele wondjes sneller genezen. Zinkzalf werkt beschermend en waterafstotend. Je kunt ze dus ook preventief op de billetjes van je kindje aanbrengen om irritatie en luieruitslag te voorkomen.

Het insmeren met zalf tegen luieruitslag hoef je niet bij iedere verschoonbeurt te doen. Het is dan ook geen ramp als je het een keer vergeet, maar het is wel goed om het regelmatig te doen. Je brengt namelijk een beschermende laag aan tussen de huid en de inhoud van de luier. De zalf is een buffer die het vochtverlies van de huid beperkt, waardoor de huid van je kindje de kans krijgt zich te herstellen. Zo bescherm je je kleintje beter tegen de ongemakken van rode billetjes.