Samen met je kleintje dingen doen, daar geniet je als ouder toch écht van? Ook al is je kindje nog klein, het doet telkens weer nieuwe indrukken op. Maar wat zijn nu de gezelligste uitjes die je met je baby kunt doen? Zwitsal zocht 7 leuke tips-voor-trips voor je uit.

Op stap met je baby, da’s genieten voor groot én klein

1. Samen naar de kinderboerderij

Kleintjes zijn vaak dol op dieren! Logisch dat de kinderboerderij favoriet is bij veel jonge ouders. Als je kindje wat groter is, kunnen jullie samen de kippen voeren of konijntjes aaien. Vieze handjes? Niet erg: met de Zwitsal Kids Snoetenpoetsers  zijn ze zó weer proper!

2. Kijken naar keileuke kunst

Wist je dat veel ouders ook met hun kleintje naar het museum gaan? De meeste musea zijn perfect toegankelijk met een kinderwagen. Ja, zelfs baby’s vinden de intense kleuren van kunstwerken vaak heel leuk om naar te kijken.

3. Zwemmen met je kindje

Houden jullie van water? Ga dan eens babyzwemmen met je kleintje. Over het algemeen wordt geadviseerd om te wachten tot je kindje minimaal 3 maanden oud is, dan kunnen de meeste baby’s zichzelf goed op temperatuur houden. Kies voor een zwembad waar het water minimaal 30-32 graden Celsius is, zo is het water lekker warm voor je kleintje. Zwemmen is voor baby’s vaak erg vermoeiend. Blijf daarom niet langer dan een half uurtje in het water en plan jullie zwemsessie voor het slaapje van je kleintje. Zo heeft je kindje daarna alle tijd om goed uit te rusten.

4. Rennen, roetsjen en ravotten

Kan je kindje al op eigen benen staan, dan kunnen jullie samen naar de speeltuin. Wedden dat de schommel, het springkasteel en de glijbaan je kleintje — zélfs na honderd keer — niet gaan vervelen ?

5. Dagje naar het strand

Zin om even uit te waaien? Ga dan eens een dagje naar het strand. Niet alleen lekker ontspannend voor jezelf, maar ook voor je baby. Is je kleintje al wat ouder? Laat je kindje dan met de handjes zand en water ontdekken: weer een nieuwe ervaring erbij!

6. Gezellig boekjes lezen

Ook een bezoekje aan de plaatselijke bibliotheek is perfect mogelijk met kleine kindjes. In veel bibliotheken zijn er speciale zithoeken voor ouders met kindjes. Zoek samen een kleurrijk boek uit
en ontdek hoe fijn je kleintje voorlezen vindt.

7. Samen op de fiets

Is het lekker weer? Ga dan samen een eindje fietsen. Zo blijf je niet alleen zelf in beweging, maar door het meerijden op de fiets gaat er weer een hele nieuwe wereld voor je kindje open.

Als je kindje zelfstandig vanuit de kruiphouding kan gaan zitten, kun je je kleintje meenemen in een voorzitje op de fiets. De meeste baby’s kunnen zitten  wanneer ze tussen de 7 en 11 maanden oud zijn. Begin met kleine stukjes fietsen om je kleintje te laten wennen, er zal een hele nieuwe wereld voor je kindje opengaan!

Wat je ook gaat doen, neem sowieso je luiertas  mee. Zo heb je alle nodige verzorgingsproducten voor je kleintje bij de hand. Veel plezier samen!