Tips om je peuter zelf de tanden te laten poetsen

Kies een kleurrijke tandenborstel

Door een tandenborstel te kiezen met verschillende kleurtjes en leuke tekeningen erop kan je je peuter aanmoedigen om zelf de tanden te poetsen. Of laat je peuter gewoon zelf een tandenborstel kiezen! Ga naar de winkel, selecteer enkele geschikte tandenborstels en laat je peuter dan een keuze maken uit jouw selectie. Denk eraan om ook tandpasta te kopen die geschikt is voor peuters.

Wees geduldig

Meer dan twee jaar lang heb jij iedere dag de tanden gepoetst van je peuter. Daardoor is hij of zij dit natuurlijk al goed gewend en kan het ook even duren vooraleer je peuter deze techniek zelf onder de knie heeft. Blijf vooral geduldig, want uiteindelijk leert je peuter het wel. En met een beetje hulp van jou in het begin help je hem of haar goed op weg! Nadien laat je het tandenpoetsen langzaam maar zeker volledig aan je peuter over. 

Leg alles goed uit

Jij vindt het maar heel normaal dat je iedere dag je tanden poetst omdat je dit al gans je leven doet. Leg ook aan je peuter uit waarom hij of zij de tanden moet poetsen. Veel details zijn niet nodig, maar een beetje uitleg over hygiëne en wat de beste techniek is om de tanden te poetsen, zal zeker helpen. 

Beloning

Zodra je peuter het tandenpoetsen onder de knie begint te krijgen, kan je misschien samen je tanden poetsen, of er zelfs een leuk spelletje rond maken? Geef je peuter een dikke knuffel wanneer hij gewonnen heeft of gewoon heel goed zijn best gedaan heeft. Een beloning stimuleert je kleintje om zijn best te blijven doen. 
TOP