Eén jaar!

Gelukkige verjaardag! Je baby is al één jaar oud. Wow, wat is de tijd voorbij gevlogen!

Jullie hebben samen al heel wat bereikt in de laatste twaalf maanden. Je pasgeborene is ondertussen al een peuter die misschien al loopt of praat. Je peuter speelt al graag alleen. En ontwikkelt steeds meer een eigen persoonlijkheid – met een duidelijke mening over wat hij graag of niet graag heeft. 

Het was een jaar voor ‘eersten’. De eerste lach. Het eerste badje. De eerste tandjes. De eerste stapjes. En nu, de eerste verjaardag!

Dit is een ongelooflijke mijlpaal in de ontwikkeling van je baby en je mag jezelf en je partner een schouderklopje geven omdat jullie samen deze grote dag bereikt hebben. 

Misschien vier je deze speciale gelegenheid graag samen met je partner en familie. Of misschien geef je graag een echt groot feest. Hoe dan ook, zorg ervoor dat jullie samen op een leuke en ontspannen manier deze verjaardag kunnen vieren. Tenslotte zal je baby er zich niets van herinneren. Maar het blijft een dag om nooit te vergeten!

Tips voor het plannen van een feestje

Uitnodigingen
Hoewel je misschien geneigd bent om al je vrienden uit te nodigen, zal je baby waarschijnlijk angst krijgen van zoveel vreemde mensen. Daarom is het een goed idee om enkel je beste vrienden en misschien enkele bevriende mama’s uit te nodigen die een baby hebben van ongeveer dezelfde leeftijd. 

Verstuur de uitnodigingen tijdig, tot zelfs 6 weken op voorhand, om zeker te zijn dat iedereen op de hoogte is van de datum en op tijd kan reageren. Op die manier weet je hoeveel mensen er zullen opdagen.

Entertainment
Geld geven aan het huren van entertainment voor het feestje is echt niet nodig want je baby zal al blij zijn met gewone spelletjes zoals verstoppertje of het zoeken naar speeltjes in dozen. Het openen van de cadeautjes is natuurlijk een hoogtepunt voor je peuter. De kans is echter groot dat je kleintje meer geïnteresseerd is in het inpakpapier en de verpakkingen van de cadeautjes dan de cadeautjes zelf – dat is bij alle baby’s zo!

Op deze leeftijd spelen baby’s eerder naast mekaar dan met mekaar. Zorg dat er voldoende speelgoed voorhanden is om te vermijden dat er speelgoed van mekaar wordt afgenomen met de bijhorende traantjes tot gevolg. 

Als er ook oudere kinderen aanwezig zullen zijn, zorg dan dat ook zij zich kunnen bezig houden tijdens het feestje. Kleurboeken of puzzels, misschien een leuke DVD die ze kunnen bekijken in een rustig hoekje van de kamer. 

Locatie
Het is waarschijnlijk makkelijker om het feestje gewoon thuis te laten doorgaan – je baby voelt zich daar het best. Heb je echter meer ruimte nodig, dan kun je uitkijken naar een locatie voor het feestje. Let bij je zoektocht vooral op de veiligheid voor baby’s en peuters. Op deze leeftijd zijn baby’s vaak zo snel, dat je er extra moet op letten dat ze niet onopgemerkt buiten kunnen glippen. Net zoals thuis, moet je ook hier zorgen dat er geen scherpe randen of hoeken zijn, of andere gevaren voor je kleintje. 
TOP