Je baby rolt zich om!

De eerste keer dat je baby zich omrolt, zul je verbaasd zijn en blij tegelijk! Je baby rolt van de buik naar de rug om rondom zich te kunnen kijken.

Dit is de eerste maal dat je baby zich kan verplaatsen en ook de eerste stap in de ontwikkelingsfase naar het kruipen, rechtstaan en tenslotte lopen...

De eerste keer dat je baby zich omrolt, kun je hem loven en aanmoedigen. Je baby zal reageren op de toon van je stem. Als je opgewonden klinkt, zal je baby zich opnieuw willen omrollen. Je kunt dit zelfs in de vorm van een spelletje doen, waarbij je je baby extra kusjes en knuffels geeft wanneer hij zich omrolt.

In een poging om zich om te rollen, zul je zien hoe je baby enkele nieuwe dingen uitprobeert, zoals het zwieren van de armpjes om de rug te buigen en de borstkas omhoog te duwen, heen en weer wiegen op de buik, of zelfs zwembewegingen maken met de armpjes. Op die manier leert je baby kracht op te bouwen om zich om te rollen!

Binnenkort zal je baby zich kunnen omrollen van de buik naar de rug en omgekeerd, en zal deze nieuwe vaardigheid zeker aangewend worden om de ruimte rondom hem te verkennen. Dit betekent dat je extra oplettend zal moeten zijn wanneer je je kleintje op de luiertafel of op bed legt!

Eens je baby het omrollen onder de knie heeft, zal het kruipen snel volgen!

Tips om je baby te helpen omrollen

Plaats je baby op zijn buikje
Baby’s spenderen de meeste tijd op hun rug. Door je baby op zijn buikje te plaatsen, moet hij zich omhoog drukken via zijn armpjes en zijn hoofdje opheffen om rondom zich te kunnen kijken – dit zijn belangrijke spierontwikkelende vaardigheden die je baby later zullen helpen om zich om te rollen en om later ook te kruipen. Eerst kan het zijn dat je kleintje niet graag op zijn buikje ligt, dus bouw langzaam het aantal minuten op waarop je hem op zijn buikje laat liggen tot hij gewend is aan deze nieuwe positie.  

Zet je naast je baby op de vloer
Door naast je baby te liggen op de speelmat zal je baby willen kijken wat er gaande is en zal hij zich naar jou toe willen verplaatsen. Je kunt ook een leuk speeltje tonen waardoor je baby naar jou wilt komen om het speeltje te grijpen.

Moedig je baby aan!
Wanneer je opmerkt dat je baby aanstalten maakt om zich om te rollen, kun je hem tonen hoe blij je bent. Lach naar je baby, klap in je handen en moedig hem aan. Hij zal zo blij zijn met jouw aanmoediging en aandacht dat hij zijn best zal doen om meerdere keren om te rollen.

TOP