Een mooi vooruitzicht!

Proficiat! Je bent zwanger. Wat een fantastische, spannende, soms overweldigende, maar vooral heuglijke tijd die voor je ligt! Maak je geen zorgen – je kunt op ieder moment op ons rekenen tijdens deze leuke periode!

Van de eerste keer dat je je baby voelt bewegen in je buik tot het moment waarop je je bundeltje mee naar huis brengt van het ziekenhuis, staan we klaar met tips en advies om deze periode zo zorgeloos en ontspannen mogelijk te maken voor jou.    

Een hele wervelwind

Niet alleen zul je terechtkomen in een wervelwind van emoties, je zult ook worden overstelpt door informatie en advies omtrent wat je al dan niet mag eten en drinken. Het is ook mogelijk dat je helemaal je eetlust kwijt bent door de ochtendmisselijkheid. Een zwangerschap kan best overweldigend zijn!

Het enige wat je moet onthouden is dat alles wat juist aanvoelt waarschijnlijk ook juist is. Je lichaam laat je wel weten wat het nodig heeft. Als je zin hebt in het eten van augurken recht uit de bokaal terwijl je in de zetel naar je favoriete tv-programma kijkt, doe het gewoon! Als je zin hebt in lange wandelingen en het eten van kilo’s appels, geniet ervan! Een gelukkige, ontspannen mama betekent een gelukkige, ontspannen zwangerschap.  

Wat kan je eten en drinken?

Het spreekt voor zich dat je gevoel volgen wat eten en drinken betreft oké is, maar dat je toch ook sommige dingen moet opgeven tijdens je zwangerschap. Naast de vanzelfsprekende dingen, zoals roken en alcohol, zijn er een aantal etenswaren die schadelijk kunnen zijn voor jou en je ongeboren kind, zoals schaaldieren, rauwe eieren en zachte gepasteuriseerde kazen. Je dokter kan je een lijst bezorgen met de etenswaren die je het best kunt vermijden.

Je vermindert best ook je inname van cafeïne – beperk dit tot gemiddeld één kleine tas koffie per dag. Het is ook een goed idee om prenatale vitaminen in te nemen indien je hiermee nog niet gestart bent. Vooral de inname van foliumzuur is erg belangrijk tijdens het eerste trimester van je zwangerschap. Zorg dat er voldoende gezonde, lekkere snacks in je koelkast klaarliggen. Vergeet niet om ook af en toe een lekkernij te voorzien – tenslotte mag je jezelf tijdens je zwangerschap ook eens verwennen, niet?

Dus, bereid je voor op de rit van je leven. En een leuke rit wordt het alvast!

Deze website zit boordevol tips, advies en productgegevens – alles wat je nodig hebt om je zwangerschap en de periode erna gezond en wel door te komen.  

TOP