Tips bij veel voorkomende kleine kwaaltjes

  • Als je kleintje last heeft van een lopende neus kan de huid door het vele afvegen rood en schraal worden. Door Vaseline (petroleum jelly) op de buitenkant van de neusvleugels aan te brengen kan je de huid van de neus een beetje verzachten. Maak zo min mogelijk gebruik van ruw papier om de neus van je baby af te vegen. Zwitsal vochtige zakdoekjes bevatten eucalyptus, en dit verzacht de huid!
  • Het inademen van vochtige lucht helpt tegen een verstopte neus. Draai in de badkamer de warme kraan open en houd de deuren en ramen dicht. Zodra er genoeg stoom in de badkamer is, kun je samen met je kleintje lekker bad. Dat is niet alleen goed voor de verstopte neus, het is ook nog eens heel leuk!
  • Als je baby verkouden is, gaat het ademhalen soms wat lastiger. Tijdens een verkoudheid is het beter als je kindje wat meer rechtop slaapt. Gebruik hiervoor een speciaal positioneringkussen voor baby’s. Laat je kleintje niet slapen in een kinderzitje of op gewone kussens, dit kan gevaarlijk zijn! Wat je ook kan doen is een gesneden ui in de buurt van het babybed leggen. Dat ruikt misschien niet erg lekker, maar het maakt de neusgaten wel open en dit kan je kleintje ’s nachts helpen beter te ademen. Om de geur van de ui tegen te gaan kun je een bakje Japanse muntolie of dennenolie in de slaapkamer van je kindje zetten. Zo ruikt de kamer van je baby altijd lekker!
  • Door de verwarming of schrale wind kan je kindje een droge of extra gevoelige huid krijgen. Ook elke dag in bad gaan, te lang baden of in te warm water kan ervoor zorgen dat het huidje van je kindje verandert. Probeer dit te voorkomen door het bed van je kind niet te dichtbij de verwarming te plaatsen en niet te vaak te baden! Wordt het huidje toch wat droog, smeer je kleintje dan eens lekker in met een zachte crème of bodylotion. Dit helpt het huidje lekker zacht te maken en kan een fijn ontspannend momentje samen zijn.
  • Het is niet goed voor de huid van je baby als deze vochtig blijft. Dit maakt de huid week, waardoor hij sneller beschadigd kan worden. Let erop dat je de huid van je baby goed droog dept, ook in de huidplooien. Eventueel kun je ook wat talkpoeder aanbrengen in de huidplooitjes.
TOP