Mijn baby is zo vaak verkouden!

Het is heel normaal als je kleintje vaak verkouden is, zelfs meerdere keren per jaar. Er bestaan vele verschillende bacteriën en virussen die verkoudheden kunnen veroorzaken. Een kind bouwt hiertegen één voor één weerstand op. In de winter zijn de meeste kinderen vaker verkouden, omdat ze dan met meerdere ziekteverwekkers in aanraking komen en het immuunsysteem ze niet allemaal tegelijk aankan. Vanaf een leeftijd van ongeveer vier jaar zal je kleine aanzienlijk minder vaak verkouden zijn. Je kindje heeft dan een goede weerstand opgebouwd!
Helaas kun je niet heel veel doen aan verkoudheid. Het is een kwestie van uitzieken; vaak gaat het na een week of twee over. Wel kun je de kans dat je baby verkouden wordt, beperken. Probeer de handen van je kindje vaak genoeg te wassen


Op ontdekkingstocht gaan en het aanraken van voorwerpen is niet verkeerd. Daarvan leert je kleintje, maar op deze manier komt hij ook in aanraking met bacteriën. Als je kleintje in aanraking komt met bacterieen, stimuleert dat de ontwikkeling van zijn immuunsysteem. Vies worden is dus niet heel erg en versterkt op termijn het immuunsysteem, maar een heel grote smeerboel is natuurlijk ook niet de bedoeling.

TOP