Tips om je baby heerlijk zacht te laten slapen

  • Niemand slaapt lekker als het heet of juist heel koud is, en ook je kleintje slaapt niet goed als hij het warm of koud heeft. Zorg daarom dat de kamer waarin je kindje slaapt niet te heet is: 18 tot 20 graden is voldoende. Hang een thermometer naast het bed van je baby zodat je de temperatuur in de gaten kunt houden.
  • Ontwikkel een herkenbaar avondritueel wat goed past bij jou en je kleintje. Het kan bijvoorbeeld een goed idee zijn om elke avond een babymassage te geven. Dit werkt kalmerend en rustgevend en is daarom heel geschikt als deel van een avondritueel. Baby’s die een vast avondritueel hebben slapen langer en worden ook minder vaak wakker.
  • Het kan voor je baby verontrustend zijn als hij opeens alleen in een wieg of bedje moet slapen. Als je een tijdje een knuffel met je meedraagt, trekt jouw eigen geur in de knuffel. Je kunt deze knuffel in de wieg bij je kindje leggen. Je baby herkent jouw geur, en zo lijkt het net alsof je in de buurt bent – dit werkt heel rustgevend!
  • Zelf word je in de zomer vroeger wakker omdat het eerder licht is, maar dit geldt ook voor je kleintje. Licht maakt je baby wakker. Dit kan daglicht zijn, maar ook het licht van een straatlantaarn kan ervoor zorgen dat je kleintje wakker wordt. Zorg daarom voor een donkere babykamer, voor een betere nachtrust!
  • Vanaf 1 of 2 maanden kan een baby onderscheid maken tussen dag en nacht. Probeer je kindje te leren dat ’s nachts slaaptijd is en overdag tijd is om te spelen, praten, eten en bad. Dit onderscheid tussen dag en nacht kan je kindje helpen de nacht lekker door te slapen. Zorg er dus voor dat het huis ’s nachts het huis donker en rustig is, en dat je overdag een lichte omgeving creëert, veel praat, en veel lacht!
  • Misschien niet zo leuk, maar vlak voordat je bij je kindje weggaat als hij gaat slapen, kan je het beste oogcontact vermijden. Want elke prikkel of vorm van interactie kan een stimulans zijn voor je kleintje om wakker te blijven. Het is ook zo interessant om naar mama te kijken!
  • Een lekker warm badje in de avond is niet alleen een heerlijk momentje samen maar is ook erg rustgevend. Probeer hiervoor ook eens onze speciale Slaap Zacht producten, die extracten van Lavendel en Kamille bevatten. Deze natuurlijke ingrediënten staan bekend om hun rustgevende werking en ruiken heerlijk
  • Komt je kleintje toch moeilijk in slaap? Het constante, rustige geluid van een tikkende klok of rustige muziek hebben een rustgevende werking. Bovendien zorgt dit ervoor dat je kleintje ook kan slapen als er geen absolute stilte is.
TOP