Tips om het smeren met crème en lotion leuker te maken

  • Er is niks dat zo heerlijk zacht voelt als het babyhuidje. Die zachtheid geeft aan dat de huid gezond is. Om de huid zo zacht te houden en te hydrateren, kan je deze insmeren met speciale baby crèmes en lotions. Daarnaast is het insmeren ook een speciaal momentje samen met je kleintje.
  • Vooral na het bad merk je dat je kleintje het vervelend vindt om het koud te hebben. Zorg er daarom voor dat je handen warm zijn als je je kleintje gaat insmeren met crème of lotion. Je kunt de crème eerst opwarmen door die tussen je handen te wrijven. Maar je kunt ook de fles of tube eventjes in warm water leggen. Zo zorg je ervoor dat de crème opwarmt en niet koud aanvoelt op de huid van je kleintje.
  • Het insmeren van je kleintje is eigenlijk ook een speciaal momentje. Neem hiervoor dan ook de tijd en smeer met extra rustige en zachte bewegingen je kleintje in. Ondertussen kun je oogcontact maken en tegen je kleintje praten. Zo wordt het verzorgingsmoment speciaal voor jullie allebei!
  • Als je kleintje het na het bad het snel koud krijgt, kan je je kleintje in een handdoek wikkelen of een badcape omdoen. Je kunt dan eerst één armpje insmeren, terwijl de rest lekker warm blijft. Vervolgens kan je het andere armpje doen. Zo kan je je baby insmeren, zonder dat hij het koud krijgt.
  • Als je kleintje ouder wordt, vindt hij het niet fijn om stil te liggen. Er is ook zoveel te zien en te doen! Wanneer je je kleintje dan wilt insmeren, kan hij wel eens ongeduldig worden… Het kan echt een uitdaging zijn om die zwaaiende armpjes en trappelende beentjes in te smeren. Probeer dan eens je kleintje in te smeren na een badje, of vlak voordat hij gaat slapen. Je kleintje is dan wat rustiger en hiervoor meer in de stemming!
TOP