Wat voor huidje heeft mijn baby?

Eigenlijk heeft elke baby een gevoelig huidje. Babyhuidjes zijn dunner en gevoeliger voor uitdroging en irritaties. Daarom krijgen baby’s soms wat schrale plekjes op de huid, of kan de huid een beetje rood worden. Elk baby’tje heeft wel eens een rood of droog plekje. Dat is niet zo erg. Maar bij sommige baby’tjes is het huidje aanhoudend droog of rood. Dat kan duiden op een allergie, een neiging naar eczeem of een extra droog huidtype.

Een droge huid wordt gekenmerkt door droge plekjes of kleine schilfers. Bij een extra droge huid zijn deze kenmerken bijna altijd aanwezig. Je kan een extra droge huid helpen door deze regelmatig in te smeren met een extra vette crème of een babyolie. Deze vette producten zorgen voor een beschermend laagje op de huid waardoor de huid vocht langer binnen houdt en minder snel uitdroogt.

Naast een extra droge huid kunnen baby’s ook last hebben van een extra gevoelige huid. Elk babyhuidje is een gevoelig huidje. Toch is het ene babyhuidje net wat gevoeliger dan het andere. Een extra gevoelig huidje heeft een minder sterke afweerlaag in de huid dan een normaal babyhuidje. Hierdoor kunnen prikkels van buitenaf minder goed tegengehouden worden. Een gevoelig huidje kan ontstaan door prikkels van buitenaf. Maar ook je genen spelen een rol bij het ontstaan van een gevoeligere huid: als jij en je partner hier last van hebben is de kans groter dat jullie kleintje ook een gevoelige huid zal hebben.
Een extra gevoelig huidje is een huid die niet alle producten kan verdragen. Veel producten bevatten stoffen die een allergie kunnen veroorzaken (allergene stoffen). Voorbeelden zijn kleurstoffen of conserveringsmiddelen, die rode plekken of bultjes kunnen veroorzaken. Ook kan een overgevoelige huid zich minder goed weren tegen prikkels van buitenaf die leiden tot irritatie van de huid.
Om goed te zorgen voor de extra gevoelige huid van je baby moet je deze ontzien van prikkels van buitenaf en de beschermlaag van de huid versterken. Zwitsal heeft een speciale productlijn die de gevoelige huid ontziet. De producten bevat zo min mogelijk ingrediënten die de huid kunnen irriteren: er zitten bijvoorbeeld geen parfums of kleurstoffen in. Ook helpen de producten de beschermende laag van huid sterker te maken, waardoor de gevoelige huid van je baby zo gezond mogelijk blijft.

TOP