Tips om het wassen van de haren makkelijker te maken

  1. Er zijn een paar handige trucjes om de haren van je baby’tje uit te spoelen zonder prikkende ogen. Zo kun je een washandje op het voorhoofd en op de ogen van je kleintje leggen. Er zijn zelfs speciale zonnekleppen en petjes verkrijgbaar die voorkomen dat water en shampoo tijdens het uitspoelen in de ogen lopen. Zo heeft je baby geen last meer van prikkende oogjes!
  2. Ook kun je een lege shampoofles gevuld met water gebruiken in plaats van de douchekop om de shampoo uit te spoelen. Op deze manier kun je beter bepalen in welke richting het water stroomt. Zo is er minder kans dat er water in het gezicht van je kleintje loopt.
  3. Jij kunt de haren van je kleintje shampooën, maar soms vinden kinderen het ook heel leuk om dit zelf te doen. Als je kindje wat ouder is, kun je kijken of hij zelf de touwtjes in handen wil nemen. Want ‘zelluf’ de eigen haren wassen, dat is voor je kindje wel een heel spannend avontuur!
  4. Maak een spelletje van het wassen van de haren. Met de shampoo kun je nieuwe kapsels bij je kleintje maken. Als je samen in bad zit kun je ook jezelf een nieuw kapsel geven. Als je kleintje ziet dat het wassen van de haren juist heel leuk kan zijn, kan dit wat afleiding geven van het uitspoelmoment. 
  5. Vertel je kleintje van tevoren wat er gaat gebeuren en leg uit dat het niet lang duurt. Je kunt zelfs hardop de seconden aftellen om het wat makkelijker te maken: “Zo, we zijn bijna klaar! Nog vijf, vier, drie…”. En dan natuurlijk juichen als je kleintje het goed heeft gedaan.
TOP