Waarom is haartjes wassen zo vervelend?

Zelfs water kan in de oogjes prikken

Volwassenen hebben er minder last van, maar voor je kleintje kunnen zowel water als shampoo flink in de ogen prikken. Vanwege de eigenschappen van de reinigende ingrediënten kan een shampoo prikken wanneer die in de ogen van je kleintje komt. Het type ingrediënten en de samenstelling van de formulering beïnvloeden hoe erg de shampoo prikt. Niet elke shampoo is dus even vervelend voor je kleintje. Baby shampoos met anti-prik zijn zodanig geformuleerd dat ze mild zijn voor de ogen. Deze mildheid wordt bevestigd door speciale oogtesten.

Waarom is het wassen van de haren verder lastig?
Nadat je de haren van je kleintje hebt gewassen, moet de shampoo natuurlijk uitgespoeld worden. Dit kan lastig zijn omdat jonge kindjes hun nek nog niet goed kunnen bewegen. Hierdoor stroomt het water soms over het gezicht, in plaats van langs de nek.

Bovendien kunnen baby’s nog niet zo goed met hun ogen knipperen. De spieren die het knipperen mogelijk maken zijn namelijk nog niet goed ontwikkeld. Hele jonge kindjes knipperen zelfs maar twee keer per minuut!

TOP