Tips om het badje nóg leuker te maken

  • Een goed begin is het halve werk. Er komt veel kijken bij het bad van je kindje, waardoor het makkelijker kan zijn om alles van tevoren klaar te zetten. Denk aan shampoo, handdoeken, kinderstoel, zeep, badspeeltje, badgel, luier en kleren voor na het bad. Als alles klaar ligt ben je vrij om je helemaal te richten op dit fijne moment met je kind!
  • Je kleintje in bad doen is vooral tijdens de eerste paar maanden een hele nieuwe en bijzondere ervaring. Omdat je baby dan nog niet uit zichzelf rechtop kan zitten kun je een tummytub gebruiken. In een tummytub blijft je kindje wel rechtop zitten waardoor het wassen makkelijker wordt. Bovendien kunnen jullie elkaar dan ook gemakkelijker aankijken en samen spelen!
  • Een bad nemen is natuurlijk veel leuker als je het samen doet. Je kunt je baby samen met zijn broertjes en zusjes in bad doen. Zo kunnen ze elkaar wassen en samen spelen. Zorg er wel voor dat je kleintje stabiel zit en goed wordt vastgehouden. Het is natuurlijk ook leuk om met z’n tweeën in bad te gaan! Als niemand je kleintje aan jou kan aangeven, kun je gebruikmaken van een kinderstoeltje met een handdoek erin.
  • Een bad nemen betekent bijna altijd ook spelen. Een bad nemen is natuurlijk veel leuker als er allemaal interessante speeltjes in ronddrijven. Wat dacht je van een badeendje, een emmer of zelfs badschuim? Oudere kindjes gaan schuim steeds leuker vinden; hoe meer schuim hoe beter. Maak gekke hanenkammen of rare kapsels, of bouw samen een schuimkasteel!
  • Hoe leuk een badje ook is, er komt een moment dat het dan toch is afgelopen. Na het lekkere warme water van het badje kan de lucht voor je kindje wat koud aanvoelen. Leg de badcape van tevoren op de verwarming zodat deze kan opwarmen. Als je baby dan uit bad komt kun je hem wikkelen in een heerlijk warme badcape. Zo krijgt je kleintje het niet zo snel koud na het bad.
TOP