Waarop moet ik letten tijdens het wassen van mijn baby?

Je zou het misschien niet verwachten, maar een babyhuidje is vaak droger na het bad dan ervoor. Dat komt omdat water het huidje een beetje uitdroogt. Maar maak je geen zorgen. Er zijn een aantal handige tips die je helpen om het huidje goed te verzorgen tijdens het bad, om uitdroging zo veel mogelijk te helpen voorkomen.
  • Elke dag een bad hoeft niet; drie keer per week een badje is prima. Water kan het huidje van je baby namelijk uitdrogen. Maar hoe vaak je je kinderen in bad doet, is heel persoonlijk. Als je kindje wat ouder wordt en gaat kruipen en op onderzoek uitgaat, komt het vanzelfsprekend meer in contact met vuil. Je zult dan merken dat je je kleintje wat vaker gaat wassen.
  • Zorg ervoor dat het badje niet te warm is; tussen de 36 en de 38 graden is warm genoeg. Controleer de temperatuur van het badje altijd van te voren even met een thermometer of eventueel door met je elleboog te voelen of het badwater gelijk is aan jouw lichaamstemperatuur.
  • We raden aan om een bad- of wasproduct te gebruiken dat speciaal geschikt is voor het babyhuidje. Babyproducten houden er rekening mee dat water vet en vocht aan de babyhuid onttrekt, en helpen het huidje te beschermen tegen uitdroging. Wil je graag olie gebruiken in het badje? Kies dan voor een speciale Badolie. Deze vermengen zich met het badwater. Huidolies zijn niet geschikt voor in bad.
  • Geef niet te lang een bad (vijf minuten is genoeg), dit is vooral belangrijk in de eerste maanden.
  • Droog je kleintje goed af na het bad (eventueel met een hydrofielluier). Vergeet ook niet tussen de huidplooitjes goed te drogen zodat deze niet gaan irriteren. Om vochtige huidplooien te voorkomen kun je ze eventueel inpoederen met talkpoeder. Verdeel wat talkpoeder op je handje en wrijf hier de huidplooien mee in. Op deze manier voorkom je dat je baby’tje talkpoeder inademt.
  • Als laatste is het fijn voor de huid van je kleintje als je deze na het bad insmeert met een bodylotion voor baby’s of speciale babyolie. Dat helpt het huidje lekker zacht te houden.
  • En geniet van deze speciale, gezellig badmomentjes! Ze worden zo snel groot!
TOP