Tips voor een fijne babymassage

  • Sommige momenten zijn meer geschikt om je baby een massage te geven dan andere. Geef je baby bijvoorbeeld eerst een bad zodat hij al lekker ontspannen is. Ook is het belangrijk dat de babymassage ruim voor of ruim na de maaltijd plaatsvindt.
  • Zorg voor een warme kamer en leg alle benodigdheden alvast klaar. Als de babyolie, schone luier en kleren al klaar liggen kun je je aandacht helemaal op je baby richten. Zo wordt dit fijne moment nog net wat intiemer!
  • Babyolie is heel geschikt voor babymassage. Om te voorkomen dat er olie in het mondje komt is het belangrijk er op te letten dat er geen olie op de handen en vingers van je kleintje komt. De handen van je baby kan je prima masseren, maar doe dit zonder olie. De handjes willen immers nog wel eens in de mond verdwijnenen.
  • Bij het masseren van de armen en beentjes kun je bovenaan beginnen en masseren tot aan de pols of enkel. Maak een ‘armbandje’ met duim en vier vingers en masseer het armpje of been in één vloeiende beweging. Voor de handpalm en voetzolen kun je je duim gebruiken.  
  • Bij een massage gaat het natuurlijk in eerste instantie om huidcontact. Maar vergeet niet om tijdens het masseren ook contact te maken met je ogen en je stem. Als je je kleintje aankijkt en tegen hem praat, zul je ook veel beter aanvoelen wat je kleintje wel en niet prettig vindt.
TOP