Mijn buik wordt groter en groter…

Als je zwanger bent, verandert je lichaam. Wat natuurlijk meteen opvalt, is dat je buik groeit. Dat komt vooral doordat de organen in je buik plaats beginnen te maken voor jouw kleintje. Al vanaf de derde maand kan je beginnen te zien dat je buik echt groter aan het worden is. En vanaf de 26ste week groeit je buik opeens veel harder.

Je huid is elastisch en kan daardoor de groei bijhouden. Maar soms houdt de huid op de buik de groei niet goed bij. Je voelt dan jeuk of een gespannen gevoel op je buik. Door de snelle groei kunnen zich dan striae vormen. Dit kun je niet voorkomen, maar je kunt wel je buik een handje helpen door de huid daar extra stevigheid te geven, bijvoorbeeld door het dragen van een buikband.

Bindweefselmassage

Wat vaak ook helpt bij een gespannen buik is een bindweefselmassage. Begin met een warme douche of een goede scrubbing. Zo verbeter je de doorbloeding, en zorg je ervoor dat de huid alvast warm en soepel is. Daarna begin je met een ‘rekmassage’. Neem een stukje huid van je buik tussen twee vingers. Trek de huid een beetje omhoog en laat dan weer los. Zo kun je je hele buik behandelen. Als het wat ongemakkelijk voelt om dit zelf te doen, kan je iemand anders vragen om je te helpen. Neem rustig de tijd.  Na de massage smeer je je buik lekker in met een olie of speciale balsem.

TOP